2008

Hold-DM i Hermes weekenden 17.-18. maj 2008


Sæsonens sidste nationale konkurrence 2007-2008 er Hold DM, og vi stillede i princippet op med to hold til kvalifikationsrunden i Viborg, et Sirius hold og et KG66 hold. Ved den lejlighed placerede Sirius sig som nummer 9 og KG-pigerne på en tredjeplads. Normalt er man 5 på holdet, hvilket KG pigerne var, men pigerne fra Sirius var kun 3 grundet skader, så disse forhold taget i betragtning var det særdeles godt klaret af pigerne fra Sirius. Det skal lige nævnes, at kun de 6 bedste hold fortsatte til finalen.

Weekenden den 17.-18. maj skulle KG66-pigerne så forsvare deres tredjeplads fra Viborg - eller prøve om de kunne avancere ved finalestævnet i Hermes Hallerne på Frederiksberg.

Holdet bestod af seniorgymnast Aleksandra Cabaj, juniorgymnasterne Mia Furu, Sabrina Turner og Catherine Raagaard samt pigegymnast Anna Campolin. Det skal lige bemærkes, at vores piger skulle bedømmes ud fra seniorkrav og burde derfor være ”handicappede” i forhold til nogle af de andre, "ældre" hold. Forkert! - de kæmpede vanen tro en vis del ud af gymnastikdragten, og da dagen var omme, havde de bibeholdt deres tredjeplads og dermed vundet bronze; ikke mange point skilte dem sølvmedalje.

Herudover havde de formået at placere sig til disciplinfinalerne dagen efter på alle fire redskaber. Her blev det besluttet at lade Aleksandra og Mia repræsentere KG66, selvom Catherine og Anna havde placeret sig til finalerne på henholdsvis bom og gulv. De to kæmpede sig til sølvmedaljer på hest og i barre samt bronze på bom - en rigtigt flot præstation af de to piger og af holdet.

Igen var forældre og nye gymnaster fra KG66 vidne til en forrygende konkurrence, hvor nerver både hos de aktive gymnaster og os tilskuere sad uden på tøjet. Nedenfor ses lidt "stemningsbilleder" fra weekenden.

KG66-lejren, hvor også nogle af de allermindste KG-piger var mødt op for at heppe på konkurrenceholdet.
 
 

Vi venter på resultaterne efter lørdagens konkurrence; beholder vi 3-pladsen?

 

 

Til pigernes store fornøjelse var David Owe blevet bedt om at komme!

 
 
...og her overrækker han bronzemedaljerne til vores piger!
 
 

Aleks og Mia sikrede medaljer til klubben også om søndagen ved disciplinfinalerne.
 
 
Og nogle glade piger.

 
Klubmesterskab og årsopvisning 2007-2008
 

Aspiranter og talenter inden konkurrencestart
 
Et par aspiranter, talenter og konkurrencehold inden konkurrencestart
Talentmestre 2007-2008
 
Anna Campolin på sejrsskamlen, Lisa Hartvig-Møller på 2. pladsen og Sara Berg på 3. pladsen
 
Klubmestre 2007-2008 konkurrenceholdet
 
Alexandra Cabaj på sejrsskamlen, Sabrina Turner
på 2. pladsen og Catherine Raagaard på 3. pladsen
 
 
Talent- og konkurrenceholdet i den rette feriestemningPige DM i Vejlby-Risskov den 12. april 2008

Lørdag den 12. april drog en flok forventningsfulde gymnaster, trænere, forældre og søskende fra KG66 afsted til Århus, nærmere Vejlby-Risskov, hvor DM for piger blev afholdt. Opvarmningen startede kl. 10, så de fleste havde været oppe meget tidligt for at nå til hallen til tiden. Man forventede at ville være færdige omkrig kl. 19.30, så en lang dag ventede alle.
 
Pige DM var i år delt op i tre grupper, og KG66 var repræsenteret i alle disse grupper. Pigerne fra KG66 kæmpede det bedste de havde lært, og efterhånden som resultaterne fra de forskellige redskaber blev checket af, så det ikke så ”ringe” ud endda, som de ville have sagt på disse kanter.
 
Kl. 20.45 blev resultaterne endeligt offentlige; pigerne havde på dette tidspunkt været på i henved 11 timer og var godt slidte og trætte at se på. Men formåede stadig at være smilende og imødekommende over for deres omgivelser.
 
I pigegruppe 1, hvor der var 18 deltagende gymnaster, og hvor alle så ud som om, at her skulle ikke gives ved dørene, blev resultatet følgende: Johanne placerede sig på en flot 10. plads, mens Lisa formåede at blive nummer to og få hængt en sølvmedalje om halsen; derudover fik Lisa sølv på hest, sølv i barre og bronze på bom - stærkt og masser af vilje fra Lisas side. Ikke dårligt af de to piger, som deltog i deres første rigtige konkurrence.
 
I pigegruppe 2 endte dagens konkurrence således, at Sara fik en placering som nummer 13, hvilket må siges at være fornemt i en gruppe bestående af 20 gymnaster, som alle mødt top-tunede op til dagens begivenheder. Samt det faktum, at denne konkurrence var Saras første rigtige. I samme gruppe tog Anna sig af det Danske Mesterskab - for øvrigt for andet år i træk - og fik en guldmedalje hængt om halsen. Anna fik desuden guld på gulv og guld i barre, super flot gået af Anna.
 
I pigegruppe 3 deltog Catherine og Sabrina i en lille, men stærk forsamling, bestående af kun 8 piger, hvor konkurrencen var benhård. Resultatet, efter konkurrencen var endt, så således ud: Catherine havde taget sig af bronzemedaljen og en tredjeplads, samt fået medaljer af henholdsvis bronze på gulv, sølv på bom og guld i basicline - et rigtig godt DM fra Catherine side. Sabrina tog sig af andenpladsen og fik dermed sølv og medaljer på følgende redskaber: sølv på hest og guld i barre, fin præstation af Sabrina.
 
Endnu engang opnåede pigerne og deres trænere flotte resultater til et DM og leverede spændende underholdning for os medrejsende, tusinde tak for det.
 

--------------------------------------------------------------------------------


DM Indv. (k) Junior & Senior marts 2008

København, 3. marts 2008


I weekenden 1. og 2. marts afholdtes DM for Seniorer og Juniorer i Grøndal Centret: KG66 stillede op med gymnaster i Senior A+B (Aleksandra og Line), og på Junior-siden var klubben repræsenteret ved Mia, Sabrina og Catherine i A-rækken og Freya samt Anna i B-rækken.

Alle gymnaster kæmpede alt hvad de havde lært, godt bakket op af en større flok medbragte ”fans”. Dette DM blev afholdt ad to omgange; først afviklede man A-rækkerne, dernæst B-rækkerne.

Da man var færdig med A-rækkerne, var der medaljeoverrækkelse, og for at trække pinen ud hos både gymnaster og forældre, blev resultaterne nævnt i omvendt rækkefølge - altså bagfra. Det skal lige siges, at det ikke havde været muligt at følge med i pointgivningen undervejs, så der var ikke nogen, der kendte resultatet af dagens konkurrencer.

I Senior A blev Aleksandra nr. 4, hvilket må siges at være ganske flot, idet konkurrencen her er meget hård. Aleksandra var ikke selv helt tilfreds, men kom stærkt igen under disciplinfinalerne dagen efter, hvor hun tog to bronzemedaljer på henholdsvis bom og hest.

I Junior A blev Sabrina nr. 12 og Catherine nr. 7, hvilket kom helt bag på hende. Catherine og Sabrina kvalificerede sig om lørdagen til finalerne søndag, og fik en 6. plads på bom samt en 4. plads i barren. Dansk Mester for andet år i træk blev Mia; det er rigtigt stærk gået af Mia. Hun vandt samlet på alle redskaber, og dagen efter tog hun guld på hest og sølv i barren - rigtigt flot - i et felt af virkelig stærke konkurrenter.

Lørdag eftermiddag gik konkurrencerne i B-rækkerne så i gang, og her blev der ligeledes kæmpet hårdt. Igen måtte vi afvente resultaterne til medaljeoverrækkelsen. I Senior B trak Line af med bronzemedaljen og fik guld i barre, sølv på gulv samt to bronzemedaljer i redskaberne hest og bom - stærkt gået Line!

I Junior B sluttede Freya på en samlet 12. plads; igen i en meget stærk kæmpende gruppe - rigtigt flot kæmpet Freya.

Anna forbedrede sit resultat fra i fjor, hvor hun blev treer, til i år at stå op på skamlen som Dansk Mester 2008. Ud over det samlede mesterskab vandt hun også guld på gulv og i barren - flot af Anna.

Som KG66'er kan og har klubben noget at være stolte af; disse gymnaster er et vidnesbyrd på dette - stor tak til jer alle for en oplevelsesrig weekend!

Hvis I som læsere tror, at det er nervepirrende for gymnasterne - og det er det, så er det mindst ligeså slemt for de medrejsende forældre og heppere. Prøv bare at spørge forældrene.


--------------------------------------------------------------------------------


DM i kvindelig idrætsgymnastik:
Kastrup-pigen Mia Furu junior-danmarksmesterMia Furu fra KG 66 i Kastrup blev en flot vinder af weekendens DM i kvindelig idrætsgymnastik for juniorer og kvalificerede sig samtidig til EM i Frankrig om en måned.


Det er ikke småting, man skal kunne når man stiller op til DM i kvindelig idrætsgymnastik. Man skal kunne balancere, springe, vise styrke, være smidig og frem for alt koordinere alle bevægelser ned til mindste detalje.
Alt det kan Mia Furu fra KG 66 i Kastrup, og i sådan en grad, at hun vandt junior-DM i kvindelig idrætsgymnastik. Samtidig kvalificerede hun sig til EM i Frankrig, hvor hun sammen med fire andre unge talenter skal prøve kræfter med den europæiske elite.
Mere end en medalje
Mia Furu nøjedes ikke med en guldmedalje i mangekamp. Også i disciplinen hest hev hun en guldmedalje med hjem og i barren blev det til sølv. Alt i alt er det en tilfreds Mia Furu, som nu kan se frem til EM.
– Vi har et meget tæt felt i juniorrækken, så derfor er der altid stor konkurrence om pladserne. Det er godt for både Mia og de andre gymnasters udvikling, siger Henrik Bertelsen, sportschef i Danmarks Gymnastik Forbund.
Om kvindelig idrætsgymnastik
Ved DM i kvindelig idrætsgymnastik konkurreres der i mangekamp og i disciplinerne spring over hest, barre, øvelser på gulv og bom. Bommen regnes for den sværeste disciplin. Generelt stiller idrætsgymnastik store krav til både balance, styrke, smidighed og koordination.
Billedtekst
Mia Furu stod øverst på skamlen, de medaljerne skulle uddeles ved weekendens DM i kvindelig idrætsgymnastik for juniorer.
Yderligere oplysninger
Henrik Bertelsen, Sportschef, Danmarks Gymnastik Forbund, tlf. 40 76 37 67.
Danmarks Gymnastik Forbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby
Tlf.: 4326 2601 -
dgf@dgf.dk / www.dgf.dk / www.altomgymnastik.dk

Mia på 1 pladsen.
 
Stolte Anna.
 
stolt træner Malgousha med Mia og Aleksandra.
 
 


Til forside
Print